Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zadar: Žena propala kroz nadgrobnu ploču pa sat vremena zapomagala iz rake

Preuzmite sliku

Neobična i zastrašujuća nesreća zadesila je Zadranku Dragicu Vukić (71), piše Novi list.

Naime, prilikom posjete groblju, pod nogama joj se urušila betonska ploča jedne grobnice i gospođa je upala u raku te tamo ozlijeđena ostala oko sat vremena do dolaska pomoći.

Nesretan događaj zbio se 15. oktobra kad je gospođa Dragica posjećivala grob pokojnog supruga.

‘Kad sam sve obavila na grobu krenula sam par koraka unatrag prema susjednoj grobnici i stala kako bih se prekrstila pa krenula dalje. U tom sam trenutku samo osjetila nešto čudno pod nogama i začula pucketanje. Prije nego sam se uopće uspjela pomaknuti ispod mene se otvorila zemlja. Pukla je ploča koja zatvara grob i ja sam upala unutra’, priča kroz suze umirovljenica.

‘Sva sam se natukla, a longetu s noge sam tek jučer skinula. Međutim, i dalje moram mirovati i ne smijem se naslanjati na tu nogu. Da mi nije dobrih komšija i nećakinje, ja ne znam kako bih. Potpuno sam bespomoćna, a živim sama. Ne mogu ni čašu vode dohvatiti, ne mogu kuhati, otići u toalet, u trgovinu… Ništa. O noćima da i ne govorim. Ne mogu zaspati bez svjetla, a i kad zaspim, često se budim. Stalno mi je pred očima ta crna rupa ispod nogu i onaj miris zemlje. Uh, taj miris mi se uvukao u nosnice i ne mogu ga se nikako riješiti. To ne mogu ni opisati. A onaj strah koji sam proživjela zapomažući i čekajući da neko naiđe i da mi pomogne izvući se vani!’, priča uzrujana gospođa Dragica.

Iz groba su je spasili slučajni prolaznici. Srećom primijetila ju je jedna žena.

‘Ta žena je povikala ‘Gospođo, jeste li vi živi?’, a muškarac je samo rekao ‘trči, trči’. On mi je prišao, a ona je otišla po pomoć. Ubrzo su stigla dva zaposlenika s groblja pa su me nekako izvukli. Nije bilo lako jer sam ja teška, a taj otvor je dosta uzak. Odveli su me do njihovih prostorija i tamo polijevali vodom, da mi speru zemlju s lica i ruku, a onda je došla i Hitna pomoć. Svima koji su mi pomogli neizmjerno sam zahvalna, ali sam ogorčena što me niko iz firme Nasadi, koji su odgovorni za održavanje groblja, nije nazvao da me pita kako sam i trebam li što sve do prekjučer, dakle nakon 12 dana od pada.’

Advokat Frane Grbić predao je prijedlog za osiguravanje dokaza pred Općinskim sudom u Zadru nakon čega će za svoju klijenticu Dragicu Vukić podnijeti i tužbu za naknadu štete koju je zbog pada na groblju Belafuža pretrpjela.

‘Vidjet ćemo ko je odgovoran za taj poklopac koji je pukao. On se nalazi na dijelu kojim se prolazi i prekriven je šljunkom. Kad utvrdimo je li to vlasnik ili tvrtka Nasadi, ići ćemo u parnicu’, kazao je Grbić, piše Novi list. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,