Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Za sat vremena 2.370 sklekova: U Kragujevcu postavljen novi Guinnessov rekord (FOTO)

Preuzmite sliku

Desetar Srđan Ristić iz Kragujevca, novi je Guinnessov rekorder. On je jučer uradio 2.370 sklekova za sat vremena. U pohod na novi svjetski rekord je krenuo u 17. sati, a do 18.00 je premašio dosadašnji najbolji rezultat koji je držao Britanac za 150.

– Ostvario sam svoj san, mada je bilo jako naporno, već nakon pola sata sam počeo da gubim vazduh. Ali, uspio sam i pored velike krize u koju sam upao pri kraju. Dugo sam trenirao, a zbog veće izdržljivosti koristio sam specijalnu biljnu ishranu, sa vrlo malo mesa – izjavio je nakon postizanja rekorda Srđan Ristić.

  • srdjan-ristic-sklekovi
  •  Na posliednjoj provjeri, prije sedam dana, Srđan Ristić je uradio 2.320 sklekova, što je dovoljno da se upiše u knjigu slavnih rekordera.

    – Početkom novembra prošle godine sam počeo da treniram sklekove, u odmah sam uradio 500. Nakon nekoliko treninga stigao sam do 1.000. Poslije sam povećavao broj za 100 do 120 sklekova mjesečno – kaže Srđan Ristić, koji se od srednje škole aktivno bavi sportom, a u petom razredu osnovne je mogao da uradi 50 sklekova, ne sanjajući da će jednoga dana ozbiljno da se posveti baš toj teškoj sportskoj disciplini.

    Srpskog sportistu su dok je radio sklekove, snimale dvije kamere iz različitih uglova, prema ustanovljenim Guinnessovim pravilima, i kada se komisiji snimci dostave kao dokaz, u roku od godinu dana se dobija certifikat da je ta osoba Guinnessov rekorder. (Blic.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje