Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Za predstojeće koncerte u Beogradu besplatne karte za vakcinisane

Preuzmite sliku

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se u Beogradu za jun pripremaju dva velika koncerta domaćih poznatih zvijezda, gdje će besplatne karte moći da dobiju oni koji su vakcinisani.

“Na taj način želimo da zahvalimo ljudima koji su se revakcinisali i to nije nikakva diskriminacija”, istakao je Vesić.

Vesić je rekao za televiziju “Pink” da se grad priprema za vrijeme kada će turisti početi ponovo da dolaze i da je razgovarano o tome da se izdaju sertifikati za hotele, gdje se poštuju sve mjere i gdje su svi zaposleni vacinisani.

On je naveo da će grad Beograd na narednoj sjednici Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona tražiti da se otvore ugostiteljski objekti i tržni centri, ali u kontrolisanim uslovima, uz striktno poštovanje mjera i nastavak vakcinacije.

“Ne postoji dilema – zdravlje ili posao, moramo da nađemo način da se sačuvaju radna mesta i zdravlje ljudi. Ovo nije samo zdravstvena, nego i društvena i ekonomska kriza. Moj posao je da sačuvam radna mesta, ali razumem lekare koji se na prvoj liniji fronta bore za zdravlje stanovništva”, rekao je Vesić.

On je napomenuo da su do sada u Beogradu vakcinisana 411.434 građanina, odnosno 29,23 odsto ukupne punoljetne populacije, a revakcinisano je njih 237.479, odnosno 18,29 odsto.

“Očekujem da ćemo do 1. aprila sigurno preći broj od 500.000 vakcinisanih i 300.000 revakcinisanih, što je zaista veliki uspeh”, istakao je Vesić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,