Petak, 22. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Wizz Air dolazi u Crnu Goru: Uskoro letovi Podgorica – Milano i Podgorica – München

Wizz Air, najveći niskotarifni avio prevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi, danas je objavio da donosi svoje niskotarifne karte u Crnu Goru, sada 39. zemlju u mreži WIZZ-a, uvođenjem dvije nove linije iz Podgorice, počevši od avgusta.

Wizz Air će ponuditi letove Podgorica – Milano (aerodrom Bergamo) počevši od 20. avgusta, i Podgorica – München(aerodrom Memingen), počevši od 21. avgusta. Na obije linije će letjeti dva puta nedjeljno. Ulaznice su sada u prodaji na sajtu wizzair.com, sa startnom cijenom od samo 24,99 EUR.

Podgorica, glavni i najveći grad Crne Gore, poznat je po svojim kafićima i noćnom životu, muzejima i galerijama. Takođe se nalazi na centralnoj lokaciji, između skijališta na sjeveru i ljetovališta na obali Jadranskog mora. Jedna od najnovijih znamenitosti Podgorice postala je njena najlegendarnija znamenitost – poznati most Milenijum, izgrađen 2005. godine.

 • wizz-crna-gora
 • Wizz Air nastavlja da raste u Centralnoj i Istočnoj Evropi, prevozeći više od 20 miliona putnika u posljednjih 12 mjeseci. U oktobru 2015. godine, tek nešto više od 11 godina od početka svog rada, Wizz Air je prevezao svojeg 100-milionitog putnika, a jedna je od najmlađih avio kompanija koja je dostigla tu cifru. Wizz Air je dodao četiri nove baze u 2015. godini – Tuzla (Bosna i Hercegovina), Debrecen (Mađarska), Košice (Slovačka) i Lublin (Poljska), i najavio još tri čije je otvaranje planirano kasnije ove godine: u Jaši i Sibiju (Rumunija) i Kutaisiju (Gruzija).

  Veoma smo uzbuđeni što donosimo niskotarifne karte WIZZ Air-a u Podgoricu i povezujemo je sa popularnim italijanskim i njemačkim regionima. Ovime ne samo da obezbjeđujemo niskotarifne usluge za putnike koji putuju u slobodno vrijeme i poslovne putnike iz Crne Gore koji idu na zapad, već i odlične karte putnicima koji dolaze na istok da bi otkrili hranu, kulturu, biološku raznovrsnost i prekrasne predjele u Crnoj Gori. Priča Wizz Air-a je priča o rastu, ne samo avionske kompanije, već i zajednica širom Centralne i Istočne Evrope do kojih letimo. Pristupačna putovanja avionom ne samo da podstiču poslovne aktivnosti i ekonomske djelatnosti, već i podstiču veći broj ljudi da putuju avio saobraćajem, što utiče na lokalne poslove u turizmu i ugostiteljstvu. Vrlo smo uzbuđeni što Podgoricu pridružujemo zajednici Wizz Air-a.” – izjavio je John Stephenson, izvršni potpredsjednik Wizz Air-a”

  Veoma smo zadovoljni što će Wizz Air početi da leti u/iz Crne Gore i povezati Crnu Goru sa važnim emitivnim turističkim tržištima – za početak sa Njemačkom i Italijom. Ovo je odlična prilika za turiste iz tih regiona da posjete Crnu Goru direktnim letom po povoljnim cijenama karata. Na taj način Crna Gora će se približiti turistima, bilo da se radi o onima koji dolaze zbog zabave i odmora, ili o poslovnim dolascima. Ovo je i prilika za lokalno stanovništvo da putuje po povoljnim cijenama. Sigurni smo da je ovo tek početak dobre saradnje i da ćemo u narednom periodu zajednički raditi na daljem širenju. – kazala je Olivera Brajović, generalna direktorica Direktorata za turistički razvoj i standarde/Ministarstvo održivog razvoja i turizma.”

  Aerodromima Crne Gore je zadovoljstvo što će ovog ljeta među našim partnerima takođe biti Wizz Air. Nadamo se uspješnoj saradnji koja će doprinijeti boljoj avio dostupnosti Crne Gore, ali i dolasku većeg broja turista sa Wizz Air-om u našu zemlju.” – istakao je Milovan Đuričković, direktor Aerodroma Crne Gore.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,