Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vulin: Vučić je predsjednik svih Srba, treba da stvara srpski svijet

Preuzmite sliku

Istakao je da su se dosta ‘izvinjavali za Veliku Srbiju’ te da svi Srbi treba da donose zajedničke odluke.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovio je danas da predsjednik Srbije jeste, mora i treba da bude predsjednik svih Srba gdje god da žive i istakao da Aleksandar Vučić i treba da stvara “srpski svijet”.

“Da smo imali hrabrosti da u dve bivše Jugoslavije nacrtamo i kažemo gde živimo, ne bismo danas o ovome pričali. Ali nismo imali hrabrosti, a i velike sile nikada nisu dozvolile Srbima da se ujedine”, rekao je Vulin na TV Prva.

On je istakao da svi Srbi treba da donose zajedničke političke odluke u važnim pitanjima, da su se dosta “izvinjavali za Veliku Srbiju” i dodao da teritorijalno ujedinjena Njemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu, prenosi Beta.

Reakcija na pisanje bh. i crnogorskih medija

Vulin smatra da se ne miješa u unutrašnja pitanja susjeda i postavlja pitanje da li je miješanje kada, kako je rekao “Crna Gora prijeti da će zabraniti Srpsku pravoslavnu crkvu ili kada Sjeverna Makedonija pravi svoju crkvu na temeljima SPC-a”.

“Kada su u Hrvatskoj dovukli Borisa Miloševića na Kninsku tvrđavu, nije im trebao da ga vide Hrvati, nego Srbi, prevashodno Vučić, kako bi pokazali da Srbi iz Hrvatske nisu deo ovog političkog prostora”, rekao je Vulin i ocijenio da oni to ipak jesu i da svi Srbi trebaju odluke da donositi zajedno.

Vulin je komentarisao pisanje pojedinih medija iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stvara “srpski svijet”. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje