Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vulin: Srbija nije i neće uvoditi sankcije Rusiji

Preuzmite sliku

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ova država nije uvela i neće uvoditi sankcije Rusiji.

“Evropa je skup teritorija, ne skup država, niti ih ko šta pita, niti o sebi sami odlučuju, drugi im biraju i prijatelje i neprijatelje. Srbija je jedna od posljednjih država u Evropi, država koja nije uvela sankcije Rusiji i neće ih ni uvoditi“, rekao je on na “Krajiškom crkveno-narodnom saboru ‘Krušedolska zvona 2022′“ kod manastira Krušedol na Fruškoj gori, prenio je njegov kabinet.

Vulin je rekao da Srbi, bez obzira na to gdje žive, moraju biti “jedinstven politički narod“ i da o nacionalnim pitanjima zajedno donose odluke. On je ocijenio da “drugi” ne vole kad Srbija “progovori”, jer to znači da je Srbija “jaka i ujedinjena”.

Nije Republika Srpska nastala voljom velikih sila, već je nastala potrebom srpskog naroda da se jasenovački genocid nikada više ne ponovi, da više nijedno srpsko dijete ne ostane bez zaštite svoje države. I zato, ne puštamo više nikad nikome da odlučuje o nama umjesto nas”, poručio je Vulin. (Beta)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,