Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vulin o potrazi za Matejom Perišem: “Svaki sekund je važan”

Preuzmite sliku

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je jutros da se potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišom nastavlja.

On je istakao da se sve obale istražuju i da nikome osim Matejeve porodice nije kao MUP-u važno da dođe do informacije o njemu.

“Pripadnici MUP-a iskreno i uporno rade na ovome, voljeli bismo da ga nađemo živog i zdravog. I danas pretražujemo Savu, dijelove Dunavskog akvatorijuma, uključili smo sonare, termoviziju, ronioce”, rekao je on gostujući na TV Pink.

Istakao je da potraga nije prekidana ni za Novu godinu, ni za Božić i da će biti nastavljena, jer je svaki sekund važan, kao i da se proveravaju sve informacije koje o ovom slučaju stižu do MUP-a.

Zahvalio je Matejevom ocu Nenadu koji je, kako je rekao, veoma korektan i koji je uprkos situaciji u kojoj se nalazi uspijeva da sačuva prisebnost i cijeni rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

“Juče sam razgovarao sa njim i članovima visoke delegacije hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova koji su došli da se upoznaju sa slučajem”, rekao je Vulin i dodao da se nada da su pripadnici hrvatskog MUP-a zadovoljni istragom koja se sprovodi u Srbiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje