Nedjelja, 25. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vučić: Vijest da takse neće biti ukinute je loša za cijeli region, nastavit ćemo s molbama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas u Davosu da je izjava Ramusha Haradinaja da Priština neće ukinuti takse na robu iz centralne Srbije loša vijest, ne samo za Srbiju, već i za cijeli region.

Vučić, koji učestvuje na biznis forumu u Davosu, rekao je novinarima da Srbija na to ne može da odgovori drugačije osim da nastavi sa molbama da te takse ukinu.

“Do tada, nemamo o čemu da razgovaramo. Kako da razgovaramo o nečemu dok nam je neko, ko kaže da želi sporazum, uveo takve anticivilizacijske mjere. Nažalost, osim nekih dobrih vijesti koje smo danas ovdje imali, to je loša vijest, loš signal, ne samo za Srbiju, već i za cijeli region”, istakao je Vučić.

Haradinajev stav, kako kaže Vučić, govori ne samo o odnosu Prištine, već i drugih faktora u svijetu, prenijeli su beogradski mediji.

“Dovoljno smo snažni da možemo da podižemo sami svoju ekonomiju, bez obzira što će ovo imati loš utjecaj na nas. Ne daj Bože da smo mi uveli takve mjere, zamislite šta bi bilo svuda u svijetu”, rekao je on.

Vučić je zahvalio svima iz svijeta koji su makar formalno rekli da treba da budu ukinute takse i što nisu rekli da su krive, uobičajeno do sada, obje strane.

On je najavio da će Srbija nastaviti da snabdijeva svoj narod na Kosovu i Metohiji, bez obzira na teškoće.

“Nama ostaje samo da se borimo, da radimo, budemo još vredniji i zaradimo za naš narod još više”, rekao je Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,