Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vučić uručio mađarskom premijeru Orbanu orden Republike Srbije

Preuzmite sliku

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu premijeru Mađarske Viktoru Orbanu orden Republike Srbije za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju suradnje i prijateljskih odnosa te dvije zemlje.

Tom prigodom Vučić je kazao da je veoma zahvalan mađarskim prijateljima na podršci koju u svakoj prilici pružaju Srbiji, na njenom putu ka EU i po svim važnim regionalnim pitanjima, posebno u bilateralnoj suradnji.

“Hvala što ste nas spajali, uvjereni da prijateljstvom i mirom možemo graditi budućnost. Hvala što ste u ovim teškim vremenima, u ovim mjesecima, kada svi gledaju sebe, smogli snage pomoći Srbiji kako bi osigurala sigurniju, topliju zimu i budućnost za građane”, istknuo je Vučić.

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je da mu je čast što je odlikovan ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici, prenosi Radiotelevizija Srbije.

“Rijetko se daje odlikovanje ljudima koji su još u službi i ja ovo ne shvaćam kao da sam otpušten, već kao ohrabrenje i shvaćam da odlikovanje nisam dobio zbog onoga što sam do sada učinio, već zbog toga što ću od sada činiti u interesu srpsko mađarskog prijateljstva”, kazao je Orban.

Orban je kazao da Mađarska i Srbija imaju jedan zajedničku misiju da zajednički obrane južna vrata Europe.

“Povijest, geografija i višestoljetno prijateljstvo nas obvezuju, ja sam zahvalan i Vama i srpskom narodu što ste smatrali da sam dostojan dobiti orden Republike Srbije”, kazao je Orban.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje