Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Spreman sam za saradnju sa Nikolićem

Preuzmite sliku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uvijek spreman za saradnju sa aktuelnim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, i prije i poslije predstojećih predsjedničkih izbora, javlja Anadolu Agency.

Upitan da li je od Nikolića dobio pismo sa zahtijevima da Nikolić postane premijer i preuzme Srpsku naprednu stranku, Vučić je novinarima u Beogradu rekao da ne želi “gotovo ništa da komentariše kada je riječ o dnevno-političkim pitanjima”.

“Pogotovo ne želim da se bacim tračevima, poluistinama i istinama. Od mene ćete čuti uvijek samo pristojne reijči o predsjedniku šta god on uradio i ja sam uvijek spreman da radim i za saradnju s njim, i prije i posle ovih izbora”, kazao je Vučić.

Povodom sednice Glavnog odbora SNS, koja će biti održana kasnije u toku dana, a na kojoj bi trebalo da se odluči o jednoglasnom predlogu Predsjedništva SNS da Vučić bude predsjednički kandidat, lider SNS je kazao i da je pred tom partijom mnogo izazova i problema.

“Kao da se svet sručio na našu glavu i kao da je najbitnije da mi izgubimo na izborima, što je vrlo moguće, ali učinit ćemo sve da pobijedimo”, dodao je Vučić.

Prema njegovim riječima, tim stvarima će se baviti kada isprati kancelara Austrije Kristijana Kerna, koji boravi u posjeti Srbiji.

“Moj posao je da brinem o građanima Srbije i njihovim potrebama, a ne svojim problemima. Kada ode Kristijan i kada budem zadovoljan činjenicom da sam bio dobar domaćin u Srbiji, onda ću moći da se posvetim rješavanju drugih stvari”, naveo je Vučić.

Podršku Vučićevoj kandidaturi za predsjednika Srbije dalo je juče svih 185 odbora SNS, a srbijanski mediji pišu da će se uprkos Vučićevoj mogućoj kandidaturi, na predsjedničkim izborima ponovo kandidovati i Nikolić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje