Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić se pohvalio: Nalazimo se u veoma složenom okruženju, treba nam jaka Vojska Srbije

Preuzmite sliku

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, objavio je video na Instagramu u kojem se pohvalio snagom Vojske Srbije.

– Nalazimo se u veoma složenom okruženju i složenoj političkoj situaciji, kaže Vučič na početku videa, a onda dodaje “da je upravo zato Vojska Srbije neophodna kao garant očuvanja mira i stabilnosti, očuvanja i odvraćanja od napada na našu zemlju”.

– Naša obaveza je da uvijek i u svakom trenutku imamo dovoljnu snagu, dovoljnu silu, da našu zemlju zaštitimo i sačuvamo i to će Vojska Srbije biti u stanju u svakom trenutku da učini – kazao je u video poruci Vučić.

Podsjetimo, prije dva dana Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, na skupu obilježavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, rekao je da je “zadatak ove generacije političara stvaranje “srpskog svijeta” i da objedini Srbe gdje god budu živjeli, jer narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida i “oluje” i “martovskog pogroma” nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke.“

– Nemojte da u ovoj generaciji dozvolimo da se to više ikada ponovi. Okupili ste nas jednom, okupite nas ponovo i Srbe gdje god da žive i da već jednom ispunimo san i da generacija Srba od Karađorđa na ovamo bude jedno, da budemo jedno kao što smo zaslužili da budemo. Predsjedniče odgovornost je na vama – poručio je Vulin na skupu kojem je prisustvovao i Aleksandar Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje