Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić sa Bledskog foruma: Srbi i Hrvati se ne mogu složiti ni oko čega u vezi prošlosti, a bez saradnje nema zajedničke budućnosti

Preuzmite sliku

Ne mogu da kažem da molimo, ali to je naša želja da uđemo u EU, poručio je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na Bledskom strateškom forumu da vjeruje u ujedinjenu Evropu i da samo ujedinjena Evropa može kako treba da odgovori na krizu.

On navodi da znaju sve zadatke i šta sve treba da promijene na putu ka EU.

– Ne mogu da kažem da molimo, ali to je naša želja da uđemo u EU – poručio je Vučić.

Vučić je zahvalio posebno Davidu Sassoliju i Charlesu Michelu, dodajući da je tačno to što je rekao Michell da je “EU započela jedan veliki projekat koji ima sasvim opipljive rezultate”.

– Verujem da svi od nas treba da budemo deo ujedinjene Evrope – istakao je Vučić na završetku prvog liderskog panela BSF – a “Budućnost Evrope – odoleti i istrajati”, odgovarajući na pitanje šta će biti ključno za budućnost Evrope.

Istakao je da “smo potrebni jedni drugima”.

– Ako pogledamo, na primer, Srbe i Hrvate, ne možemo da se složimo gotovo ni oko čega u vezi sa prošlošću, ali verujem da bez saradnje Srba i Hrvata ne možemo da preživimo u budućnosti, da ne kažem da ne možemo da poboljšamo sadašnju poziciju – naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je naglasio da zato vjeruje ne samo u pomirenje već i praktičan pristup koji će dovesti do boljih rješnja u budućnosti i ponovio da vjeruje u ujedinjenu Evropu, prenosi Tanjug.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje