Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Snažne poruke Vučića u Priboju: Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiji život ili kuću, nečiju džamiju ili crkvu, imat će posla sa državom

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas u Priboju kako je Srbija jednako zemlja Bošnjaka i Srba, a u povodu nedavnih incidenta u tom gradu tijekom kojih se veličao genocid u Srebrenici.

Tom prigodom Vučić je na sastanku s predstavnicima lokalne vlasti, političkih stranaka, gospodarstvenika i predstavnika vjerskih zajednica podsjetio da Srbi i Bošnjaci stoljećima žive zajedno u Priboju.

Vučić je kazao da se protiv policajca koji su sudjelovali u tom incidentu vodi disciplinski postupak te da tužitelj također radi svoj posao kao što se vodi postupak protiv mladih koji su pjevali “pucaj u džamije”, prenosi Tanjug.

“Prema džamijama moramo da se odnosimo jednako kao i prema našim crkvama i manastirima. Trebamo poštovati muslimane i kao što se mi krstimo pred ikonama i oltarom trebamo poštovati to gdje oni klanjaju. Svako ko pomisli da mu se može da ugrozi nečiju kuću, imat će posla sa državom i nemojte da provjeravate, država će biti nemilosrdna”, naglasio je Vučić.

Najavio je i da će se raditi na tome da Bošnjaci budu više zastupljeni u organima reda u Priboju, navodeći da kao manjina moraju da se osjećaju sigurno i bezbjedno.

I ja imam dva sina, ne bih bez ijednog da ostanem, rekao je Vučić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,