Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vučić opet mrači: Odlazimo u pakao, ako Zapad ne prihvati Putinovu ponudu

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u srijedu uvečer o aktuelnim političkim i bezbjednosnim izazovima za zemlju, a osvrnuo se i na situaciju u ratu u Ukrajini.

On je kratko opisao šta je Vladimir Putin do sada osvojio u ratu u Ukrajini, a onda naglasio da nakon toga slijedi pakao.

„Znam šta nas čeka. Onog trenutka kad Vladimir Putin bude završio stvari u Seversku, Bahmutu i Soledaru, poslije toga na drugoj liniji Slavjansk- Kramatorsk – Avdejevka, slijediće njegova ponuda. Ako Zapad ne prihvati ponudu, odlazimo u pakao, a neće je prihvatiti“, kazao je on gostujući na televiziji Pink.

Vučić je iskoristio priliku da kaže kako cio svijet preko Ukrajine ratuje sa Rusijom.

Pored svetskih geopolitičkih “gibanja”, Vučić je govorio i energetskog stabilnosti zemlje na zimu, ali i tome ko će biti novi mandatar za sastav Vlade.

Govoreći o mjestu budućeg premijera, on je rekao da ima četiri kandidata.

“Dva su potpuno jasna, a za dva se u javnosti nije spekulisalo”, dodao je on, dodajući da su ta dva Ana Brnabić i Siniša Mali.

Predsjednik je komentarisao i položaj NIS-a u atmosferi sve većih problema dobavljanja nafte za region i istakao da će možda biti napravljen ugovor prema kojem će Srbija privremeno preuzeti ovu kompaniju, a nakon toga je vratiti Rusiji.

„Pojedini posrednici i trgovci ‘kirkuk’ iračke nafte ne žele da rade s većinskim ruskim vlasnicima. Do sada smo taj problem rješavali, gledaćemo i u buduće i da razgovaramo s Rusima ako zatreba da napravimo ugovor da dok traju sankcije da preuzmemo NIS i vratimo kad prođu“, rekao je Vučić.

Pričao je i o konsultacijama koje kao predsjednik Srbije počinje danas sa strankama koje će činiti novi parlament.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje