Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Obećanja ispunjavamo, evo 2025. godine imat ćemo prosječnu plaću od 900 eura

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić održao je drugi online skup. 

“Otkriću vam malu tajnu, razmišljao sam šta da govorim večeras ovdje pred vama. Ja uvijek pred govore dobijem spreman materijal, ali jednom na nekoj tribini, davno, mi smo govorili ljudima ono što smo skoro napamet naučili, a ljudi su došli i direktno me pitali: ‘A kako ćete vi nama da pomognete sa cijenom kukuruza, sa našim problemima’. Tada su me spasili neki partijski aktivisti i rekli: ‘Ma pusti ovoga, bitno da mi ispričamo za šta smo došli’. Mi imamo šta da kažemo. Mnogo smo uradili i treba pričati o tome”, rekao je Vučić.

Istakao je da ne želi davati lažna obećanja građanima Srbije.

“Ja ne mogu da vam kažem ‘Teći će med i mlijeko i cvjetaće cvijeće’. Ja mogu da vam uradim kada možemo da budemo bolji, da unaprijedimo ekonomiju. Moći ćemo to samo ako budemo marljivo radili. Možemo i moramo, nismo ni gori ni gluplji od drugih. Nije važno što neki drugi imaju more i više jezera, ako budemo pametni, moći ćemo u svemu da ih preteknemo”, optimističan je Vučić.

Građane Srbije obradovao je najavama za 2025. godinu.

“Osigurali smo 100 eura svakom punoljetnom građaninu, a tih 100 eura dobijate u roku od 10-15 dana, a ne 10 ili 15 godina. Mi svoja obećanja ispunjavamo, nismo kao drugi. I nastavit ćemo da ih ispunjavamo. Evo, ja vam sad kažem, ako nastavimo ovako, 2025. godine imat ćemo prosječnu plaću od 900 eura”, poručio je srbijanski predsjednik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje