Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić o detaljima Belivukovih ubistava: Prikazane horor fotografije

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je u 21 sat svoje obraćanje koje svi iščekuju sa nestrpljenjem.

U emisiji je prikazan snimak ubistva karatiste Vlastimira Miloševića iz 2017.godine, a Vučič je najavio da su ovo direktno umješani Belivuk i Miljković, te da su rukovodioci MUP-a sakrili telefon Belivuka, pa on nije mogao da bude vještačen. U emisiji su prikazani i nove užasne fotografije ubijenih ljudi.

Tokom emitovanja emisije pokazane su nove fotografije mučenja i ubijanja ljudi.

“Ovo što možete vidjeti tranžirano ljudsko meso i mislim da je vrijeme da pomjerite kameru. Vidjećete da nismo pretjerivali kada smo govorili o čevapima i stravičnim zločinima  Ovo smo uradili da biste vidjeli sa kakvim monstrumima radimo. Oni nakon toga ubijaju ljude, a one koje imaju kosu sjeku skalperima“, kaže Vučić i ističe da ne želi da komentariše iskaze svjedoka saradnika. Nakon toga je dodao:

“Država je krenula u obračun sa mafijom. Mislim da smo kao država izuzetno težak i veliki posao obavili, pokazali smo građanima Srbije da mogu da budu bezbjedni i sigurni u Srbiji. Samo bih zamolio ljude da znaju i da nikada ne pomisle da smo nekada favorizovali bilo koji fudbalski klub, samo smo pomagali i jednima i drugima“, istakao je Vučić.

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA (18+)

U emisiji je ekskluzivno prikazan snimak ubistva Vlastimira Miloševića, koje su kamere zabilježile 2017.godine. Zbog ovog ubistva uhapšeni su Veljko Belivuk i Marko Miljković.

“Govorimo o nečemu što je uveženo u Srbiju iz Crne Gore, riječ je o sukobu kavčana i škaljaraca. Ovaj događaj je nepojmljiv. Mi smo mogli da likvidiramo tu grupu ali nismo. Ovaj ubijeni čovjek bio je karatista, a po svemu što imamo je da je on bio uzoran čovjek. On je fizički spriječio Belivuka i Miljkovića da zaposjednu splavove. U onom bunkeru gram droge je 50 evua, na splavovima je 70, zbog je toga je ovaj momak smetao. Čovjek se suprotstavio, ali nikoga nije ubio niti ranio. On je kum gospodina Miljkovića, zvani Mesar, koji se hvalio da je ubio dvojicu kumova”, kaže Vučić i dodaje da je Miljković zamalo ubio i sina Vlastimira Miloševića.

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA (18+)

On je istakao da je Belivuk pušten na slobodu iako su postojali jasni dokazi.

„U tom hapšenju je učestvovao i Dejan Jović, koji je zbog toga morao da bude kako to oni kažu ‘ometlan’ iz policije. Tužilac je tražio da se obavi vještačanje, ali Belivuka ne mogu da pronađu jer su iz policije krili telefon i to rukovodioci. Ja te 2018. godine istupam i javno govorim o tome kako mi je čudno da je pronađeno više DNK nalaza i da on više ne može da bude čist. U to vrijeme počinje i moje nezakonito prisluškivanje“, dodaje Vučić i naglašava da on ništa ne krije i da želi da obavijesti javnost o svemu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje