Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vučić: Njemačka ima 30 puta više mrtvih od Srbije, a njih puštaju u Crnu Goru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema nikakvu sumnju da je odluka Crne Gore da njezine granice od 1. juna ne budu otvorene za državljane Srbije – politička odluka.

Vučić je kazao da Srbija neće donositi odluku o zaustavljanju državljana Crne Gore na svojim granicama.

“Držat ćemo granice otvorenim jer mislimo da je to u evropskom ali i srpskom duhu, u duhu dobrih i prijateljskih odnosa. Ne zaboravite da bismo zatvaranjem granice kažnjavali i 30 posto Srba koji tamo žive, a ne želimo da kažnjavamo ni druge koji žive u Crnoj Gori”, rekao je Vučić.

On je upitao kako je Podgorica odlučila da otvori granice za državljane Njemačke ako to zemlja kako je rekao, “ima 30 puta više mrtvih od Srbije, a ko zna koliko više zaraženih koronavirusom”. Ipak, srbijanski predsjednik je previdio da Njemačka na 100.000 stanovnika ima 6 puta manje aktivnih slučajeva od Srbije.

Podsjetimo, u ponedjeljak je crnogorski predsjednik vlade Duško Marković najavio da će Crna Gora otvoriti granice sa zemljama u kojima je broj zaraženih manji od 25 u odnosu na 100 hiljada stanovnika, a na listi su se našle: Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Mađarska, Albanija i Grčka. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,