Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Nemam problem sa stolicom ni sa niskim strastima, kleknuo bih u Bijeloj kući da je trebalo…

Preuzmite sliku

Vučić je bio iziritiran novinarskim pitanjima i reagiranjima na društvenim mrežama u vezi sa fotografijom iz Ovalnog ureda u Bijeloj kući gdje sjedi na stolici ispred Trumpovog stola.

“Smetala vam je stolica!? Ja nemam probleme sa stolicom ni sa niskim strastima, ja sam bio tamo da bi podigao ugled Srbije, mogao sam i da stojim, da čučim, mogao sam i da kleknem, valjda je važno šta sam donio u Srbiju”, izjavio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije u Briselu.

Nakon Vučićeve posjete Bijeloj kući u Washingtonu i burnih reakcija na društvenim mrežama, stigla je još jedna prozivka – potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, uporedila je Vučića sa glumicom iz “Niskih strasti”.

Naime, potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, praveći paralelu između njegove fotografije u Bijeloj kući i fotografije iz filma “Niske strasti”, prikazujući glumicu koja sjedi prekrštenih nogu.

“Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sjedite kao na fotografiji br.2, ko god da ste. Vjerujte mi”, napisala je ona.

Na njenu objavu na Facebooku uslijedio je i odgovor Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“A zamisli taj predsjednik nijednu ružnu riječ protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mjestu. A zamisli taj predsjednik je kod ruskog predsjednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo”, napisao je Đurić na Twitteru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje