Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Najnoviji “non-paper” je sastavio neko mnogo pametan i lukaviji od mene, sumnjam na žensku osobu

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da najnoviji non-paper o Kosovu i Metohiji “nije izbačen tek tako” i da ga je napisao neko veoma upućen, jer se nudi mnogo stvari koje bi se svidjele Srbima, a da zauzvrat priznaju samoproglašeno Kosovo, što je neprihvatljivo.

“Taj non-paper sastavljao je neko ko je mnogo pametan, mnogo lukaviji od mene, vidim da svi demantuju, ali više briga mi je zadao ovaj drugi non-paper nego prvi”, rekao je Vučić novinarima u Pukovcu nakon što se revakcinisao protiv virusa korona.

On je naveo da je papir napisan “pametno, nezgodno i neugodno” i da je u njega mnogo stvari ugrađeno koje bi se Srbima dopale, a “onda jedna ključna stvar, a to je priznanje nezavisnog Kosova koja je užasna stvar za Srbe”.

“Tako evo vam Srbi 90 ili 80 posto stvari koje su manje važne, a najvažniju stvar vi morate da isporučite nama”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da ga je pisao neko ko je fantastično upućen u pregovore i da sumnja na jednu osobu da stoji iza toga i da, za sada, misli da se radi o jednoj “fantastično pametnoj ženi”.

“Tek ćemo da analiziramo političke motive za taj non-papera, šta se time poručuje nama, a šta drugoj strani, osim što je za nas, naravno, priznanje nezavisnosti neprihvatljivo”, rekao je Vučić.

Prištinski list “Koha” objavio je da je došao u posjed novog non-pejpera o promjeni granica na Balkanu, za koji tvrdi da su ga sastavile Francuska i Njemačke i predstavlja okvir za pregovore Beograda i Prištine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,