Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Danas je za mene najteži dan otkada sam predsjednik Srbije

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je izdao “najvažnija naređenja, koje je Savjet prihvatio”.

Mi smo preduzeli odgovarajuće mjere na zašititi naše otadžbine, u skladu sa tim izdao sam najvažnija naređenja i Savjet za nacionalnu bezbjednost ih je prihvatio i moram da kazem da sam jako ponosan na naše vojnike i policajce“

On je naveo da niko iz Beograda nije naredio barikade i dodao da one nisu napravljene jer su nečiji hir, već zato što su vid protesta. Vučić je naveo i da se na tim blokiranim putevima ne kreću Albanci. Predsjednik Srbije je pozvao Srbe i Albance na očuvanje mira i smirivanje situacije.

On je pozvao Srbe na Kosovu da ostanu smireni i staloženi.

„Danas je za mene najteži dan otkada sam predsjednik Srbije“, rekao je Vućić.

„Analizirali smo sve što se dešava na Kosovu, kao i međunarodni aspekt, situaciju na terenu“, izjavio je Vučić za RTS nakon održane sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost povodom aktuelne situacije na Kosovu.

„Događa se sve ono što smo najavljivali i jučer i prehtodnih dana i nedjelja“, ocijenio je Vučić.

On je rekao da na samom terenu smo imali „tešku borbu za opstanak jednog naroda na svojim ognjištima“.

Vučić je naveo da je pred Srbima na Kosovu „teška noć“.

„Ja se nadam i imamo uvjeravanja iz KFOR-a i Evrope da oni neće preduzimati nasilne akcije protiv demonstranata i nadam se da će tako proći, učinićemo sve da se sačuva mir i stabilnost“, rekao je on.

Podsjetimo, večeras oko 19 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike održana je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sjednici, između ostalih, prisustvovali su predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar policije Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Srbi sa sjevera Kosova u subotu su postavili barikade u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,