Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vučević: Koliko treba da budete budala da se hvalite što ste blokirali autoput

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da su današnje blokade autoputa u tom gradu tokom protesta zbog Rio Tinta “protivustavne i protivzakonite”.

“Nekoliko kvazi ekologa danas je ugrozilo bezbijednost učesnika u saobraćaju na međunarodnom putu. I ja nemam problem da ih nazovem pravim imenom i da kažem da je to jedna grupica bahatih, sebičnih i neodgovornih pojedinaca”, napisao je Vučević na društvenim mrežama, povodom protesta Saveza ekoloških organizacija Srbije zbog Rio Tinta.

On je upitao “koliko treba da budete budala da se hvalite time što ste blokirali autoput kod Novog Sada”.

“Građani treba da znaju da ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje za blokadu autoputa. To je protivustavno i protivzakonito. I ako je neko danas toliko bahat i bezobrazan da ne poštuje ni jedan od najvećih praznika i spreman je da svjesno krši i zakon i Ustav tako što će blokirati puteve i maltretirati građane, pitanje je na šta je tek sutra spreman? Valjda da uzima pravdu u svoje ruke i da presuđuje nekome na osnovu laži koje širi”, naveo je Vučević.

Dodao je da je “notorna laž” da je vlast SNS dovela Rio Tinto u Srbiju.

“Ova vlast im ništa nije ni obećala, niti je šta za njih uradila. Lažni ekolozi žele da namame građane na ulicu, a u pitanju su isti oni koji ih prije deceniju ništa nisu pitali, već su samo od njih otimali”, rekao je Vučević.

On je apelovao na građane da budu mirni i strpljivi, te da “na nasilje i provokacije ne odgovaraju nasiljem”. (Beta)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,