Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vratolomija pilota kanadera u Makarskoj: ‘Je*ote led koji luđak, on nije normalan’

Preuzmite sliku

U gašenju požara sudjelovale su vatrogasne snage kompletne Makarske rivijere uključujući i omiško područje, kao i dva kanadera.

  • U požaru između Makarske i Tučepa koji je zahvatio Osejavu izgorjela je šuma na predjelima Kraljev gaj i Nugal, a tačna površina nije poznata, no radi se o velikom obuhvatu borove šume.

  • Požar je lokaliziran u nedjelju kasno poslijepodne, što je potvrdio zamjenik zapovjednika JVP-a Makarska Mario Čović za Makarsku Danas, nakon čega su krenuli u sanaciju kako bi do noći požar bio u cijelosti stavljen pod kontrolu.

    U gašenju požara sudjelovale su vatrogasne snage kompletne Makarske rivijere uključujući i omiško područje, kao i dva kanadera, objavila je Makarska Danas.

    No pažnju je ukrao jedan pilot kanadera čiju su spektakularnu vožnju zabilježili vatrogasci. Naime, pilot je pri punoj brzini u nagibu tik uz obližnje brdo uspješno ispustio vodu. Svjedoci, kao ni pratitelji Facebook stranice “Dnevna doza makarskog nereda“, gdje je objavljen video, nisu mogli vjerovati uspjehu pilota. ‘Je*ote koji luđak, svaka mu čast’, komentirali su.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,