Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vraćanje mjera: Građanima BiH obavezna samoizolacija pri ulasku u Hrvatsku

Preuzmite sliku

Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 22 novooboljele osobe, ukupno ih je 2388. Iz bolnice su otpuštena tri pacijenta, a aktivno je bolesnih 139 osoba. Davor Božinović, čelnik Štaba civilne zaštite, potvrdio je da se uvodi obavezna mjera samoizolacije za sve putnike iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova, kao i obaveza nošenja maski za sve putnike i vozače.

“Pratimo epidemilošku situaciju u zemljama susjedstva i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva. U srijedu imamo i sastanak Štaba i vjerovatno ćemo donijeti odluku kojom ćemo promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je pitanje putovanje za državljane Kosova i Sjeverne Makedonije“, poručio je jučer Davor Božinović.

“U srijedu ćemo donijeti odluku, znate da one stupaju na snagu u 00.00 sljedeći dan, međutim ne bih sada prejudicirao, ali vjerovatno režim koji je postojao – samoizolacija za one koji dolaze iz smjera tih država, u srijedu će o tome biti riječi i vjerovatno ćemo donijeti odluku na tom tragu, ali pričekajmo”, odgovorio je na pitanje o kakvom bi režimu moglo biti riječ.

Podsjetimo, broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj jučer je, u 24 satnom razdoblju, bio 30, čime je ukupan broj oboljelih od korona virusa 2.366. Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije. 12 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba te 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije, objavio je Nacionalni stožer. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje