Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vozač autobusa “kidnapovao” putnike: Ugušiće se beba, otvorite vrata (VIDEO)

Preuzmite sliku

Vozač autobusa u Srbiji ušao je u utorak u verbalni okršaj sa putnicima nakon naglog kočenja, a potom zatvorio vrata i odbio da bilo koga pusti napolje.

Snimak ovog incidenta objavila je na društvenim mrežama Pavica Veljović, koja se i sama našla zarobljena u autobusu sa dvogodišnjim djetetom, piše Blic.

Vozač, koji je očito izgubio kontrolu nad sopstvenim ponašanjem, nadglasavao se sa putnicima u žučnoj raspravi oko toga ko je u pravu.
Neki su negodovali zbog kočenja, neki samo zbog njegovog ponašanja, a bilo je i onih koji su samo željeli – napolje.

“A sad bi da izađeš, sad ti ne smeta kočenje”,  kazao je vozač u jednom trenutku gospodinu koji se nalazio kod prednjih vrata.

Nedugo zatim čuo se i glas Pavice Veljović.

“Ovdje sam sa bebom molim vas. Imam dijete od dvije godine ovdje”, vikala je ona, dok je jedna od putnica u panici rekla “Ugušiće se beba”.

Neko je u tom trenutku uspio da otvori srednja vrata silom, a majka je izašla sa bebom dok su putnici nastavili raspravu zatočeni u vozilu koje je stajalo na stajalištu.

Na snimku se čuje i kako vozač objašnjava putnicima da ne može da brine o svima tokom vožnje.

“Ovo je saobraćaj. Ja ne mogu da uzmem i da vežem svakog posebno”, vikao je on.

Veljovićeva objašnjava kako je došlo do ovog incidenta.

– Prvo kočenje se desilo pred mesnicom gdje mislim da mu je neko istrčao na cestu, kad su putnici samo zatražili da stane, jer je jedna žena pala i nije se podizala. Tada je rekao: “Pa šta ako je pala” i počeo je cijeli cirkus. To je bila agonija za koju se nije znalo kako će se okončati. Čovjek je prosto pukao. Bili smo uplašeni i nemoćni”, priča Veljovićeva.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,