Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik restorana na obali Dunava u Beogradu objasnio zašto se tek sada pojavilo tijelo mladića

Preuzmite sliku

Renato Grbić, ribar i vlasnik restorana na obali Dunava u Beogradu, koji je od utapanja u rijeci spasio veliki broj osoba, ispričao je da je tijelo mladića, za kojeg se sumnja da je Matej Periš, isplivalo zbog porasta temperature posljednjih dana.

“U vrijeme kada je skočio, temperatura je bila nekoliko stepeni, tada tijelo može duže opstati. Zadnjih dana počele su temperature preko 25, 26 stepeni”, rekao je Grbić.

Kada je voda postala toplija, tijelo je isplivalo, 300, 400 metara od mosta, precizirao je Grbić.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu potvrdilo je da je tijelo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca nađeno jutros u Dunavu kod Ade Huje.

“Dežurni zamjenik višeg javnog tužitelja u Beogradu obavio je očevid na mjestu događaja i naložio obdukciju, toksikološke i analize DNK, kojima će se utvrditi identitet zasad osobe NN, kao i uzrok smrti. Ministarstvo unutarnjih poslova i Više javno tužiteljstvo u Beogradu će pravovremeno obavijestiti javnost o rezultatima spomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu”, navodi tužiteljstvo.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je prethodno da ga je srpska policija obavijestila o tome da je u Dunavu kod Ade Huje pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i odjeći odgovara njegovom sinu. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,