Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnici luksuznih vila iz Hrvatske: Od influencera dobivamo zahtjeve za besplatno noćenje

Preuzmite sliku

Vodeći računa o socijalnoj distanci koja je s obzirom na pandemiju važan faktor pri planiranju putovanja, sve se više turista umjesto hotelskog smještaja odlučuje za najam vila.

Uz sobe s vlastitim kupaonicama te prostranim kuhinjama i blagovaonicama, gostima je na raspolaganju i cijeli niz sadržaja kao što su vrt, igralište za djecu, bazen, teretana, igraonica i spa prostorije.

Najpopularnije vile su rezervisane i godinu dana unaprijed.

Slobodna Dalmacija je izabrala nekoliko najpopularnijih vila u Hrvatskoj.

Cijena noćenja u prvoj vili je 690 eura.

“Kapacitet vile je 6+2, a primamo i kućne ljubimce. U zadnjih pet godina otkako se bavimo iznajmljivanjem nismo imali incidenata ni posebnih prohtjeva od strane korisnika iako su nam dolazili gosti s raznih kontinenata. Često od influencera dobivamo zahtjeve za besplatnim smještajem, no takve upite odbijamo”, rekla je vlasnica ove luksuzne vile.

Vlasnik još jedne slične vile u Makarskoj kaže da se naradio, te posudio određen iznos, ali se isplatilo.

“Vodoinstalater sam po struci pa sam bazen u villi napravio sam. Prije pet godina taj zahvat je koštao 20.000 eura, a sad bi izgradnja bazena koštala duplo. Trošak cjelokupne investicije iznosio je 300.000 eura. Projekt za vilu sam također izradio sam, no ničeg ne bi bilo bez ujaka Ive koji mi je omogućio sve ovo što danas imam. Dao mi je komad zemlje za prodaju i rekao da od tih novaca napravim sebi kuću”, naveo je on.

 • Cijena noćenja u jednoj od vila koja je udaljena od plaže 900 metara iznosi 5.000 kuna (1.297 KM).

  “Popunjenost za juli i august je stopostotan, a kapacitet vile je za 6 osoba. Ono što našu vilu izdvaja od ostalih je neometan pogled na more i grad iz svih dijelova vile, a poseban akcent je na prekrasnim terasama obloženim kamenom. Atraktivni prostori su bazen i vrt uređen lavandom sa otoka Hvara. Vila se nalazi u podnožju planine Biokovo pa su noći ugodne za spavanje jer je temperatura za 5 stupnjeva niža nego u centru grada.

  Naši gosti su većinom porodice koje traže mir i odmor, a najveći broj gostiju smo imali 2019. godine. To su bili posjetitelji iz skandinavskih zemalja, kao i iz Njemačke, Austrije i Švicarske. Od 2020. godine struktura gostiju se promijenila zbog Covida, pa nam veliki broj gostiju dolazi iz Poljske i Slovačke“, naveo je vlasnik jedne od firmi, koja se hotelijerstvom bavi i u Sarajevu.

  Vlasnica još jedne od ovih vila u Makarskoj navodi kako su najzanimljiviji dio posla, naravno, gosti.

  “Nudimo uslugu prevoza gliserom, organiziramo izlete za goste i na raspolaganju smo im 24 sata dnevno. Meni najdraži slučaj je bio kad je jedan momak rezervisao vilu za sebe i djevojku. To nas je začudilo jer je kuća ogromna samo za njih dvoje. Shvatila sam o čemu se radi kad je zatražio da za vrijeme njihovog izleta pripremimo romantičnu večeru, šampanjac i cvijeće tako da može zaprositi djevojku”, navela je ona.

  “Odvedemo ih na njihov zahtjev na Hvar i Korčulu, uslikaju se i gotovo odmah vrate nazad, malo šta razgledaju. Ipak, draže mi je kad gost traži i zahtijeva posebne usluge jer kad ispunimo njihove potrebe i želje znamo da imamo zadovoljnog gosta”, rekla je ona.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,