Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vlada Srbije subvencionira kupnju stana za mlade porodice iznosom od 20.000 eura

Preuzmite sliku

Srbijanski Ministar financija Siniša Mali saopćio je danas da Srbija priprema uredbu kojom bi omogućila subvencioniranje izgradnje kuće ili kupnju stana u iznosu do 20.000 eura mladim roditeljima.

Tim povodom ministar Mali danas je zajedno s kolegama iz Ministarstva za brigu o obitelji i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovarao posljednje detalje uredbe koja će uređivati pravo na novčana sredstva države pri kupnji stan ili izgradnji kuće, a po osnovi rođenja djeteta.

“Želimo napraviti takve kriterije kako bi što više građana ostvarilo ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno i dalje poticati natalitet u našoj zemlji te da mladi roditelji svoje obitelji zasnivaju u Srbiji”, naveo je Mali prenosi Tanjug.

“Ono što već propisuje Zakon o financijskoj potpori obitelji s djecom je da to pravo može ostvariti svaka majka za dijete rođeno 1. siječnja 2022. godine i kasnije, pod uvjetom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriju Srbije, te da se zahtjev može podnijeti u roku od godinu dana od dana rođenja djeteta”, naveo je Mali.

Očekuje se, kako je kazao Mali, da će se u idućih 10 dana uredba naći na sjednici Vlade Srbije i da će tada biti poznati svi detalji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje