Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vlada Srbije odobrila donaciju Republici Srpskoj

Preuzmite sliku

Vlada Srbije odobrila je na današnjoj sjednici donaciju Republici Srpskoj, u vidu zaštitnih maski i rukavica u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

Na sjednici Vlade Srbije donesene su i mjere podrške poljoprivrednicima usljed širenja virusa korona, saopšteno je iz Vlade Srbije, prenosi Srna.

Nove mjere Vlade u borbi protiv virusa korona odnose se na poljoprivredna gazdinstva koja će imati olakšan pristup korištenju kredita u otežanim uslovima izazvanih epidemijom ovog virusa.

Poljoprivredna gazdinstva takođe će dobiti i novčanu pomoć kako bi što lakše sanirali posljedice novonastale situacije.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade da je Vlada Srbije donijela uredbu o garantnoj šemi koja će obezbijediti dvije milijarde eura kredita privrednicima, koji će biti dostupni od utorka, 21. aprila.

Mali je rekao da će preko Uprave za agrarna plaćanja poljoprivrednicima od utorka biti na raspolaganju 2,6 milijardi dinara (oko 22 miliona eura) i pozvao sve poljoprivrednike koji imaju probleme i osjećaju posljedice krize da se prijave i iskoriste novac države. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje