Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada Crne Gore odlučna da očisti zemlju od kriminala

Preuzmite sliku

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić istakao je da nedavno izvedena akcija zaplijene droge pokazuje odlučnost države i spremnost institucija, prije svega policije i carine, da Crnu Goru očiste od kriminala i pripreme za punopravno članstvo u EU.

“Aktivnostima koje u kontinuitetu preduzimamo, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ova vlada demonstrira jasno opredjeljenje da vladavina prava bude temelj na kojem ćemo, na zdravim osnovama, izgrađivati naše društvo”, poručio je Krivokapić, koji je danas predsjedavao drugom sjednicom Savjeta za vladavinu prava.

Krivokapić je naglasio da je urađen značajan posao, ali da se tu ne smije stati, budući da zemlju na putu prema EU očekuje još mnogo toga, dodajući da radne grupe za poglavlja 23 i 24, uz podršku Kancelarije za evropske integracije, obnovljenom energijom rade na svim obavezama u vladavini prava, saopšteno je iz Službe Vlade za odnose sa javnošću.

Prema njegovim riječima, rad na obavezama u vladavini prava sprovodi se na dva nivoa – donošenje dinamičkih planova koji sadrže konkretne prioritetne aktivnosti koje vode do ispunjenja privremenih mjerila, za period do kraja godine, te samoprocjena ispunjenosti privremenih mjerila.

Savjet za vladavinu prava je, osim stanja u poglavljima 23 i 24, razmotrio i aktivnosti u okviru borbe protiv organizovanog kriminala.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,