Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Više novih slabijih potresa u Zagrebu

Zagreb je u 7:13 sati zatresao još jedan potres, slabiji od dva jučerašnja koji su se osjetili širom Zagreba i okolice.

Ljudi iz raznih dijelova grada, posebno iz onih zapadnijih, međutim, javljaju kako su i ovaj put osjetili i čuli tutnjavu.

Iz Seizmološke službe su nam potvrdili da se od sinoćnjeg potresa koji su mnogu osjetili, dogodio niz potresa, no riječ je o manjim potresima.

Noć je bila uglavnom mirna, a ujutro su se ponovno intenzivirali potresi.

Onaj u 7:13 sati bio je magnitude 1.7 po Richteru, rekli su nam iz Seizmološke službe.

Nakon toga je uslijedilo još nekoliko manjih potresa.

Potres koji je u sinoć 20:49 zatresao Zagreb i okolicu bio je jakosti 2,7 prema Richteru s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca, izvijestila je Seizmološka služba RH.

“Seizmografi su zabilježili slabi potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice”, stoji u njihovoj objavi na twitteru.

To mjerenje razlikuje se od podataka koji su bili dostupni na stranici Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) netom nakon potresa.

Tako je prema EMSC-ovim podacima potres bio jakosti 3,2 po Richteru, dogodio se na dubini od 10 kilometara, dok je epicentar bio 20 kilometara zapadno od Zagreba i tri kilometra istočno od Bregane.

Prije ovoga, osim prvog razornog potresa, najjači je bio onaj jučer ujutro u 11:12 sati. Taj je potres iznosio 3,7 po Richteru, a bio je na dubini od 10 kilometara, piše Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,