Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vila od 750 kvadrata od Jovanke Broz u fazi raspadanja (VIDEO)

jovankina-vila23
Preuzmite sliku

Ovu kuću trebalo je da održava Uprava za zajedničke poslove državnih organa.

jovankina-vila23

Vila od 750 kvadrata u kojoj živi Titova udovica poslije decenija nebrige pretvara se u ruinu. Trošni zidovi, malter koji otpada, vlaga koja je povukla “krase” nekada velelepni objekat

Udovica Josipa Broza Tita Jovanka Broz (89) do trenutka kada je zbog lošeg zdravstvenog stanja primljena u bolnicu, sama se brinula o sebi i kući od 750 kvadrata koju joj je dodjelila država.

Ova nekada velelepna vila se, zbog nebrige koja je trajala decenijama, pretvorila u ruinu. Kako nije bila održavana, kuća je danas u početnoj fazi raspada.

Trošni zidovi, malter koji otpada, vlaga koja je povukla. U prostorijama koje se godinama nisu upotrebljavale, namještaj je naguran i prekriven najlonom.

Samo jedan ćošak ne prokišnjava – našalila se Jovanka 2009, kada su joj Ivica Dačić i Rasim Ljajić uručili pasoš i lična dokumenta.

jovanka-brooz3

Ovu kuću trebalo je da održava Uprava za zajedničke poslove državnih organa.

Udovica supruga Josipa Broza Tita, u petak je primljena u Urgentni centar u veoma lošem zdravstvenom stanju, dehidrirana i s jednim vidom pomućene svijesti, u pospanom stanju, rekli su ljekari.

Danas se očekuju prvi nalazi patohistologije na osnovu kojih će se znati kakvo je porijeklo rana na grudima i dojci, za koje se sumnja da su tumorske.

Brozovu udovicu u bolnicu su dovela dva rođaka, kada je već kolabirala, iznurena od nejedenja i neuzimanja tečnosti, puna dekubitalnih rana i u zapuštenom zdravstvenom stanju. Dokle god je mogla, opirala se hospitalizaciji, razočarana i rezignirana svime što se oko nje dešava.

Najveći bijes u poslednje vrijeme izazivao joj je ponovni zastoj u sudskom postupku podjele Titove imovine.

“E, moj Milane, pre ću ja pozdraviti Tita, nego što će se završiti ostavinski postupak”, rekla je prije nekoliko dana dugogodišnjem prijatelju Milanu Šarcu, prenose “Novosti“.

I ona i ostali nasljednici revoltirani su što je ova ostavina ušla u 34. godinu, čime se svrstala u “top deset” najdužih parnica srpskog pravosuđa.

Tokom jučerašnjeg dana se na nekim regionalnim sajtovima pojavila informacija da je ona preminula, što su ljekari Kliničkog centra Srbije demantovali. Iz Urgentnog centra danas je rečeno da se njeno stanje blago popravilo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: