Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Veljku Belivuku i pripadnicima njegovog kriminalnog klana produžen pritvor

Preuzmite sliku

Veljku Belivuku i pripadnicima njegovog kriminalnog klana, optuženim za najteža krivična djela od svirepih ubistava, do otmice i silovanja, produžen je pritvor do još 30 dana, odluka je srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Osim vođi klana Belivuku, pritvor je pridužen za još 23, od 26 pripadnika.

Pritvor je produžen zbog postojanja opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti od ometanja postupka i uticaja na svjedoke kao i da će ponoviiti krivično djelo, za koje je propisana zatvortska kazna veća od 10 godina zatvora.

U saopštenju se navodi da su način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, prenose “Večernje novosti”.

Tužilaštvo nije predložilo pritvor prema tojici okrivljenih iz optužnice B.H, V.Đ i V.D.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odjeljenju, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka istog.

Optužnicom je Belivuku i njegovom klanu stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih djela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te otmica i silovanje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu u petak, 30. jula, podiglo je optužnicu protiv Belivuka i njegove grupe.

Prema pisanju “Večernjnih novosti”, u optužnici tužilac traži da se optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković najstrože kazne i predlažu doživotnu robiju.

Optužnica je napisana na 322 strane sa dokazima i ostalim optužbama upućena je u sud na potvrđivanje.

Belivukova grupa uhapšena je 4. februara, a Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe “Principi”. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,