Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Veliko nevrijeme pogodilo Umag: Oluja čupala stabla, oštećeni automobili, uništena gradska tržnica

Preuzmite sliku

Ako je suditi po snimkama koje dolaze iz Umaga, brojna su stabla porušena, oštećeni su automobili, uništena je gradska tržnica

Danima najavljivana promjena vremena stigla je u ponedjeljak poslijepodne u Hrvatsku. Olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom, grmljavinom, a ponegdje i tučom prvo je pogodilo Istru.

Istramet na svojoj Facebook stranici javlja da na sjeverozapadu i zapadu poluotoka zabilježen i žestok nalet vjetra uslijed čega je srušeno nekoliko stabala i saobraćajnih znakova.

Veliku štetu uzrokovalo je olujno nevrijeme u Umagu. Ako je suditi po snimkama koje dolaze iz tog grada, brojna su stabla porušena, oštećeni su automobili, uništena je gradska tržnica, a prema tvrdnjama čitatelja Istrameta ondje je vjerovatno prošla pijavica. Nevrijeme stiglo i do karlovačkog područja.

Tuča veličine jabuke padala praćena snažnim, orkanskim vjetrom. Koliko je vjetar bio snažan dovoljno govori podatak da je odnio krov dugoreške gradske vijećnice tačno na parkiralište Radio Mrežnice. Srećom, u tom trenutku nikog nije bilo na parkiralištu.

U narednim satima oluje se očekuju na sjeverozapadu Hrvatske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,