Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Veliki požar kod Šibenika, gore i kuće, ljude spašavaju brodovima

Preuzmite sliku

U toku je evakuacija stanovnika Rasline i Zatona morskim putem prema Bilicama, javlja Šibenik.in.

Uključili su se stanovnici s brzim gumenim brodovima. Na stranici Općine Bilice pozivaju stanovnike Bilica da prime ljude u kuće. U Dalmaciji su trenutno aktivna tri velika požara, najteže je, prema informavijama sa terena u Zatonu kraj Šibenika.

Požar kod Zatona zahvatio je dio kuća i vozila, vatrogasci su na terenu i spriječavaju njegovo širenje, javila je Hrvatska vatrogasna zajednica. Uz domicilne snage iz Šibensko-kninske županije, u gašenju pomažu i vatrogasci susjedne Splitsko-dalmatinske županije te dva kanadera. Puše jaka tramuntana i vatrogascima otežava gašenje javlja Index.hr.

Stanje na terenu je prilično dramatično. “Pakao je, ne znamo gdje ćemo prije. Kažu da i neke kuće gore tako da sad idemo vidjeti tamo”, kratko je za Hinu rekao Boris Dukić, zapovjednik zatonskog DVD-a.

Požar koji je jutros oko 11 sati buknuo kod Mrdakovice i proširio se do Zatona nošen olujnim vjetrom već je oštetio više kuća, potvrdio je za Šibenski portal Darko Dukić županijski vatrogasni zapovjednik.

“Situacija je na području Zatona jako teška. Imamo dosta oštećenih stambenih objekata. Vatra je doslovce između kuća, imamo i dosta, dosta jaki, orkanski vjetar. Bilo šta u ovom je trenutku dosta teško reći predvidjeti. Sad su nam se opet uključila dva kanadera”, s terena je prokomentirao Dukić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika Danijel Mileta Šibenskom je portalu rekao kako službena evakuacija stanovništva još nije počela, ali da se stanje prati.

“U kontaktu sam s našim vatrogasnim zapovjednicima i ostalim hitnim službama i spremni smo za sve scenarije. Službena evakuacija još nije počela, ali oprezno pratimo stanje tako da nema bojazni za ljude. Vjerujem u naše vatrogasce jer imaju ogromno iskustvo u katastrofama kao što i ova sada. U svakom slučaju, svi smo tu i pomoći ćemo u svemu što bude trebalo”, kazao je Mileta.

Vatrogasne sirene ne prestaju svirati, a na terenu se trenutno nalazi preko 100 vatrogasaca s 42 vozila, saznajemo u Županijskom centru 112.

“Gori sve, više informacija u ovom trenutku vam ne možemo dati”, kratko su kazali sibenik.in-u.

Kako je javio reporter tog portala s terena, u Zatonu je kaos i ljudi su u panici i plaču. Nekoliko kuća je, kako kažu, zahvatila vatra, od dima se ne može disati, a vatrogasna vozila ne prestaju dolaziti. Na terenu su i ekipe hitne pomoći te policija. Najkritičnije je prema Raslini, u gašenju sudjeluju i kanaderi, a gašenje otežava jak vjetar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,