Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Velika borba s požarima u Crnoj Gori, vatra prodrla u sela i vikend naselja (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Skoro 200 pripadnika Vojske Crne Gore učestvuje u gašenju i saniranju požara koji su zahvatili Crnu Goru.

Iz crnogorskog Ministarstvo odbrane je saopšteno da su vojnici sa transportnim, sanitetskim, protivpožarnim vozilima i plovnim sredstvima učestvovali juče u gašenju požara i evakuaciji lokalnog stanovništva u rejonu Boke Kotorske, kao i na teritoriji Podgorice.

Na zahtjev Sektora za vanredne situacije MUP-a, Vojska Crne Gore pružila je podršku kompletnom specijalizovanom mehanizacijom za borbu protiv požara koja se nalazi u njihovom sastavu.

 • Zbog jakog vjetra koji je otežavao gašenje požara, vojnici su proveli cijelu noć na terenu.

  Kako javljaju Vijesti.me, u tivatskom selu Đuraševići je na sceni prava drama, jer je vatra uprkos svim naporima gasilaca prodrla u sela.

  Na terernu u Đuraševićima je više ekipa tivatskih i vatrogasa iz Bijelog Polja i Dobroboljnog vatrogasnog društva Krtoli kojima pomažu mještani i privatnici sa auto cisternama.

  Požar je zaustavljen na rubu nove saobraćajnice u izgradnji MR1 koja je odigrala ulogu vatrogasne barijere pa gasitelji sada uspješno sprečavaju da se vatra prenese preko ceste dalje prema selu.

  Vatru kod Đuraševića gasi i jedan od protivpožarnih aviona MUP-a.

  Vatra koja je jutros izbila na Obosniku spustila se prema Krašićima i došla u neposrednu blizinu velikog vikendaškog naselja.

 • Sve raspoložive snage su na terenu i brane naselje od vatre. (Srna)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje