Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Velika akcija u Beogradu: Uhapšena grupa koja je ukrala više od 50 automobila

Preuzmite sliku

U Srbiji je uhapšena kriminalna grupa zbog krađe više od 50 automobila na području Beograda koje su potom rasturali i prodavali u dijelovima.

Uhapšeno je šest osoba iz Čačka, četiri iz Donje Trepče i jedna iz Beograda, zbog osnova sumnje da su izvršile krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teške krađe i falsifikovanje isprave, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe na području Beograda ukrali više od 50 vozila srednje i visoke klase /”škoda”, “VW” i “fiat”/.

Ukradena vozila su u nekoliko garaža na području sela Mojsinje, u okolini Čačka, rasturali u dijelove i prodavali na svojim auto-otpadima, prodavnicama auto-dijelova i auto-servisima.

Članovima ove organizovane kriminalne grupe određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U akciji hapšenja učestvovali su pripadnici MUP-a Srbije i Bezbjednosno-informativne agencije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,