Petak, 7. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vanredno u Petrovcu u Srbiji: Pukla brana jezeru, prijeti opasnost od velike poplave (VIDEO)

Preuzmite sliku

Petrovcu na Mlavi, koji je pogodila jaka kiša, prijeti opasnost od većih poplava nakon što je pukla brana Busurskom jezeru. Vanredna situacija proširena na teritoriju cijele opštine, prenosi RTS, a nakon pucanja brane veće poplave se tek očekuju.

Sada su poplavljena su sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole i veliki dio Petrovca na Mlavi. Štetu je pretrpjelo skoro 20 naselja. Ugrožena su i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdijevaju pola opštine.

Olujnog nevremena praćeno obilnim padavinama jutros je opet pogodilo ovu opštinu.

Duško Nedinić, komandant štaba za vanredne situacije naglasio je da su ekipe štaba za krizne situacije na terenu, prenosi lokalni portal Tpknews.

“Činimo sve da pomognemo u ovoj teškoj situaciji. Nije na udaru dio grada ili jedno selo ili zaselak nego je dvije trećine opštine u velikom problemu. Mi smo danas donijeli odluku da se proglasi vanredna situacija na čitavoj teritoriji opštine Petrovac na Mlavi. Situacija nije dobra, ali svakako nije katastrofalna. Može doći do pogoršanja situacije ako se nastave padavine”, rekao je Nedinić.

On je rekao i da je pukla brana na Busurskom jezeru koja se nalazi iznad igrališta u tom naselju. Ovo jezero je već nanijelo teške posljedice Krviji, Tabanovcu, Oreškovici i okolini, prenosi Blic.

  • Nedinić kaže da je naredio evakuaciju građana u naselju Ključ zbog predostrožnosti. On je zamolio građane koji imaju kuće u priobalnom dijelu Mlave i u potezu Busura, iz predostrožnosti, napuste svoje kuće da isključe strujne aparate. Prihvatni centar evakuisanih građana bit će Sportska hala u Petrovcu na Mlavi. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,