Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vandali u samo nekoliko sati potpuno uništili mural u Srbiji posvećen Balaševiću…

Preuzmite sliku

Nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću posvećen je mural koji je oslikala Inicijativa za Požegu na Trgu slobode u tom gradu na zapadu Srbije. Međutim uništen je samo nakon nekoliko sati.

Iz Inicijative su se oglasili na svojoj Facebook stranici i napomenuli kako su bili svjesni da će se ovo možda dogoditi.

– Bez obzira na niska očekivanja, teško je pomiriti se sa stvarnošću u kojoj neko precrtava poruku ‘živjeti slobodno’. Šta može biti u glavi tom stvorenju? On se zalaže za ropstvo? Simbolično, vandali nisu uspjeli dohvatiti šaku prkosa i otpora. I neka baš to bude poruka za budućnost – napisali su.

Ogorčeni su što je mural uništen nakon samo nekoliko sati jer je većina građana Požege pozitivno reagirala. Sugrađani su pisali kako se stide tih pojedinaca koji siju mržnju te ništa ne razumiju.

– To nas neće pokolebati da nastavimo misiju širenja ljubavi i pravih vrijednosti – poručili su uz Inicijative za Požegu. Ne zna se to je počinitelj, a Inicijativa je muralom željela iskazati poštovanje prema umjetniku.  (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,