Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uznemirujući snimak brutalne tučnjave djevojčica: Mučki se udaraju, vršnjaci navijaju

Preuzmite sliku

Na snimku se vidi kako se dvije tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod

Video još jednog stravičnog vršnjačkog nasilja pojavio se na Twitteru, a korisnica koja ga je objavila, navodi da se sve dogodilo ispred jedne osnovne škole u Smedrevskoj Palanci, piše Telegraf.rs.

Na snimku se vidi kako se dvije tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, pa čak i navijaju. Među njima je bilo i onih koji su željeli da se pridruže tučnjavi, dok je jedna od devojčica, učesnika ovog obračuna, odbijala da prestane.

– Roditelji, društvo… Nemam adekvatnu riječ kojom bih opisala ovo divljaštvo, nasilje nad bilo kim treba jednom za svagda sankcionisati i najoštrije kažnjavati. Ispred osnovne škole u Smederevskoj Palanci – napisala je ona.

Povodom ovog događaja oglasila se Osnovna škola “Heroj Radmila Šišković”, ispred čijeg se dvorišta dogodila ova tuča.

– Kao što je mnogima poznato, u nedelju 19. septembra 2021. godine oko 20 sati došlo je do tučnjave učenika ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu “Heroj Radmila Šišković”. Svi mi, zaposleni u ovoj školi i rukovodstvo, osuđujemo takvo ponašanje, kao i svaki drugi vid nasilja i ističemo da naši učenici nisu bili učesnici ovog događaja. Smatramo da su sve osude koje se tim povodom pojavljuju u javnosti, a upućene su nama kao školi, zlonamjerne i neprimjerene – navode iz škole.

Kako dodaju, njihovo dvorište je ograđeno, bezbjedno, uređeno i pokriveno kamerama, ali je ipak javna površina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,