Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Užas u Zadru: Ljubomorni muškarac premlatio bivšu djevojku

Preuzmite sliku

– To se nije moglo gledati. Činilo se da traje cijelu vječnost. Valjda je on toj djevojci pola sata udarao glavom o umivaonik. O silini udaraca dovoljno govori činjenica da se umivaonik na koncu slomio – priča je svjedoka koji su u srijedu, 13. juna, svjedočili brutalnom premlaćivanju 18-godišnje Zadranke u jednom kafiću.

Djevojku je iz lokve krvi i s teškim tjelesnim ozljedama glave izvukla radnica kafića i jedan od gostiju što je i snimljeno nadzornim kamerama, a njen napadač 31-godišnji Zadranin Darko K. pobjegao je s lica mjesta.

Policija ga je uhapsila dan nakon incidenta, te je pod sumnjom da je brutalno pretukao 18-godišnju Zadranku zadržan u pritvoru Istražnog zatvora u Zadru. Tužilaštvo mu je na prijedlog suca istrage odredilo jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela koje je počinio nakon kraće razmirice oko 22 sata u lokalnom kafiću.

Prema pričama svjedoka, 31-godišnjak je bivšu djevojku najprije verbalno, a onda i fizički napao navodno zbog ljubomore. Zadranka je zadobila teške tjelesne ozljede glave te je hitno prevezena u Opću bolnicu gdje je zadržana na liječenju. U bolnici su joj ljekari doslovno ˝skrpili˝ lice zbog teških ozljeda te pedalj velike rasjekotine od oka prema nosu.

“To su bile jako teške ozljede glave, djevojci su rane šivane i na licu. Nakon nekoliko dana otpuštena je na kućnu njegu”, rekli su za Jutarnji.hr na Odjelu kirurgije zadarske Opće bolnice.

Zadranin je inače od ranije poznat policiji po krivičnim djelima nasilničke prirode. Navodno je već jednu djevojku pretukao, a pritom joj je izbio zube.

– Protiv 31-godišnjaka podnesena je krivična prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Pretučena djevojka je objavila šokantne fotografije na društvenim mrežama, ali o događaju nije htjela govoriti.

Iznad lijevog oka ima najmanje desetak šavova, a oba oka su krvava i puna masnica i smrskanog nosa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,