Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Užas u Hrvatskoj: Pronađeno raskomadano tijelo starca koji je nestao 2019., osumnjičenik je poznati nasilnik

Preuzmite sliku

Radom istražitelja utvrđena je pozadina nestanka Miloša Niševića, a navodno su prije nekog vremena pronađeni ostaci njegova tijela te sada sumnjiče i Aleksandra za ubistvo

Aleksandar Nišević (29) koji je dobio 11 godina zatvora zbog brutalnih napada na dvije žene u Splitu osumnjičen je i za ubistvo svog djeda Miloša Nišević (89) koji je nestao krajem 2019. godine.

Kako piše Jutarnji list, radom istražitelja utvrđena je pozadina nestanka, a navodno su prije nekog vremena pronađeni ostaci Niševićeva tijela te sada sumnjiče i unuka za ubojstvo. Sisačka policija je povodom tog slučaja najavila izvanrednu konferenciju za danas.

Starcu je, neslužbeno, bila odrezana glava, a mladić je djeda ubio zbog koristoljublja, odnosno mirovine. Mladića su i prijavili za teško ubistvo iz koristoljublja.

Prije brutalnih napada prošle godine mladić nije bio poznat široj javnosti, ali je policiji. Osuđivali su ga zbog krađa, a skupio je 13 pravomoćnih resuda, no osuđivan je na uslovne kazne.

Lani je pak napao dvije žene u istom danu, a sve su snimile kamere.

Prvo je napao ženu na plaži Firule. Udario ju je bocom u glavu te nastavio udaradi kad je pala na pod, a potom je u Ulici Antuna Branka Šimića kamenom u glavu udario 40-godišnju ženu koju je nastavio udarati šakama po glavi. Ubrzo su ga priveli i od tada je u pritvoru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje