Petak, 26. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Užas u Beogradu: Ženama u crnom otet i javno spaljen transparent posvećen Srebrenici

Preuzmite sliku

Kako se navodi u objavi Inicijative, sa skupa u Beogradu su upućene poruke nenasilja, solidarnosti i antifašizma, prenosi Avaz.

Nakon okupljanja građana na Cvjetnom trgu na protestu “Mural mora pasti”, od Žena u crnom sinoć je nasilno otet i javno spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”, objavila je Inicijativa mladih za ljudska prava na Twitteru.

Kako se navodi u objavi Inicijative, sa skupa u Beogradu su upućene poruke nenasilja, solidarnosti i antifašizma, a kada su se građani razišli, huligani, koji se, kako dodaju, ponašaju kao vladari ovog grada – pratili su pripadnike Žena u crnom na putu kućama, oteli transparent i javno ga zapalili.

– Ovo je direktna posljedica Vulinovog izjednačavanja huligana i aktivista za ljudska prava, koje nasilnicima predstavlja signal da mogu da rade šta hoće. Policija i riječima i djelima stoji na strani huligana, a ne zakona i ne garantuje bezbjednost građanima i građankama. Inicijativa uvijek stoji solidarno uz Žene u crnom – dodaje se u objavi na Twitteru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje