Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uprava policije Crne Gore: Osuđenik iz Tuzle nije isti Nermin Šišić koji je osumnjičen za ubistvo bebe u Podgorici

Nermin Šišić (28) iz Tuzle koji se nalazi u KPZ Zenica, nije Nermin Šišić koji je osumnjičen za ubistvo 15-mjesečne bebe u Podgorici, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore, reagujući na saopštenje iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

Nermin Šišić (sin Mehe, rođen 01. 06. 1989. godine, iz Tuzle) od septembra 2017. godine je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osumnjičena osoba za ubistvo u Crnoj Gori, saopšteno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Međutim, iz policije Crne Gore saopšteno je da su u pitanju dvije osobe koje imaju isto lično ime i prezime. Crnogorska Uprava policije je saopštila da nije odgovorna za zabunu.

“Zabunu nije stvorila Uprava policije MUP-a Crne Gore, jer je Uprava policije u saopštenju koje je dato povodom događaja, poštujući presumpciju nevinosti, dala samo inicijale osobe, broj godina i odakle je osumnjičena osoba. Naime, podsjećamo da smo u saopštenju koje smo, 05. 02. 2018. godine dali, naveli da su službenici CB Podgorica lišili slobode N. Š. (27) iz Tuzle – Bosna i Hercegovina, sa boravkom u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz čl. 144 t. 6 i 7 KZCG, na štetu maloljetnog sina svoje nevjenčane supruge J. J., starog 15 mjeseci”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iako je upoređivanjem odmah bilo jasno da se ne radi o istoj osobi jer nemaju isti broj godina, provjerama je potvrđeno da ove dvije osobe – Nermin Šišić koji se nalazi u KPZ Zenica od septembra 2017. godine i Nermin Šišić koji je osumnjičen da je početkom februara počinio teško ubistvo na štetu djeteta u Podgorici imaju isto lično ime i prezime, ali da su im ostali podaci različiti (ime oca, godina rođenja. Šišić osumnjičen za teško ubistvo u Podgorici je rođen 1990. godine itd).

“Takođe, koristimo priliku da podsjetimo da Uprava policije, osim inicijala, godina starosti i mjesta rođenja i stanovanja, nije o N. Š., osumnjičenom za teško ubistvu u Podgorici, javnosti dala nijedan drugi podatak pa samim tim ni podatak vezano za eventualna druga krivična djela počinjena u Bosni i Hercegovini sa kojima se u pojedinim medijima ovo lice dovodilo u vezu”, saopštili su iz Uprave policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje