Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uoči Vaskrsa: Vučić uvodi potpunu zabranu kretanja od petka do utorka

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će biti usvojena odluka da se od petka u 17 sati do utorka u 5 sati zabrani kretanje svim građanima.

Vučić kaže da će od sljedeće sedmice penzioneri moći da izađu napolje tri puta sedmično, maksimalno pola sata, najdalje 300 metara od kuće i to u vrijeme policijskog sata, navodi RTS.

– Ljudi, penzioneri, gube strpljenje i teško im je, ali smo bili uspješni jer smo njihove živote sačuvali. U prethodnom vikendu je izašlo da kupuje oko 9,5 posto penzionera. Najveći dio penzionera razumio je mjere – kaže Vučić. On je rekao da je sa patrijarhom Irinejem imao drugačiji dogovor u odnosu na saopćenje Sinoda, u kojem traže dozvolu kretanja za Vaskrs od 5 do 10 sati.

– Pokušat ću još sutra da razgovaram sa patrijarhom i ljudima iz Sinoda, ja ću podržati ljekare i podržat ću život, a kakve ćemo mjere donijeti, da hapsimo vladike i sveštenstvo ne pada nam na pamet, ne znam šta da se dogodi – kaže Vučić.

Prema posljednjim podacima, bitku protiv koronavirusa izgubilo je još devet osoba, pa se ukupan broj preminulih u Srbiji popeo na 94. Zaraženo je još 411 osoba, ukupno 4.465.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,