Srijeda, 12. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ukrao alkohol, a onda ga je opazilo obezbjeđenje: Objavljen snimak tuče u marketu, jedva su ga savladali

Važno je napomenuti da osobi sa snimka ovo nije prvi put da obavlja krivično djelo krađe, jer je 28. juna, takođe u ovoj prodavnici, pokušao da obavi isto krivično djelo – objašnjavaju iz Mercatora

Snimak na kojem se vidi kako muškarac udara radnika obezbjeđenja u marketu “Roda” u Kragujevcu pojavio se na društvenim mrežama. Iz ovog marketa za “Telegraf” kažu da je čovjek uhvaćen u krađi.

Na snimku se najprije vidi kako čovjek u marketu sa kesom u ruci želi da prođe, ali mu obezbjeđenje ne dozvoljava. Došlo je do guranja, a potom čovjek radnika obezbjeđenja udara u lice.

Radnik obezbjeđenja uhvatio je čovjeka, koji je potom završio na podu, nakon čega ga obezbjeđenje smješta na klupu. Do njih je došao još jedan radnik obezbjeđenja.

Međutim, čovjek nastavlja da se raspravlja sa obezbjeđenjem i u sukobu sa radnikom ponovo završava na podu, a potom ponovo na klupi.

“Telegrafu” je iz kompanije “Mercator” odgovoreno da je situacija o kojoj je riječ nastala je zbog pokušaja krađe i nasilničkog ponašanja.

– Osoba sa snimka je 30. juna, oko 20 sati, u Roda marketu u Kragujevcu, pokušala da izvrši krivično djelo krađe alkoholnog pića. Naše kolege iz obezbjeđenja su najprije zamolile osobu da im preda proizvod i da mirno sačekaju dolazak policije. S obzirom na to da je osoba verbalno i fizički prijetila kolegama iz obezbjeđenja, oni su bili prinuđeni da tu osobu fizički zadrže do dolaska policije.

Iz Mercatora dodaju da dalje postupanje po ovom slučaju preuzimaju policija i tužilaštvo Grada Kragujevca.

– Važno je napomenuti da osobi sa snimka ovo nije prvi put da obavlja krivično djelo krađe, jer je 28. juna, takođe u ovoj prodavnici, pokušao da obavi isto krivično delo – dodaju iz Mercatora.

Inače, u medijima se ranije pojavila informacija da je do sukoba došlo jer čovjek nije nosio zaštitnu masku na licu, koja je obavezna u zatvorenim objektima, što sudeći po odgovorima kompanije nije bio slučaj.

Iz Mercatora dodaju da kada su u pitanju bezbjednosne mjere u cilju sprječavanja širenja infekcije COVID-19, ova kompanija je postavila pleksiglas zaštitne pregrade na kasama, u radnjama imaju podno označavanje koje pomaže potrošačima da održavaju rastojanje od 2 metra, a svi zaposleni u objektu imaju rukavice i maske.

– Kada su u pitanju potrošači, u cilju sprječavanja širenja infekcije COVID-19, Grad Kragujevac je proglasio vanrednu situaciju, a ona propisuje obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorijama – dodaju iz Mercatora.

“Telegraf” je poslao pitanja MUP-u u vezi sa ovim događajem.

Inače, virus korona u Kragujevcu je juče potvrđen kod još 23 osobe, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje u tom gradu. U kućnoj izolaciji u gradu u kojem je u subotu proglašena vanredna situacija, nalazi se 267 osoba, dok je u Kliničkom centru Kragujevac hospitalitovano 58 pacijenata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje