Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapsite Vučića: Dramatične scene u Skupštini i ispred Skupštine Srbije

Preuzmite sliku

Ispred Skupštine Srbije u Beogradu večeras su se okupili brojni građani nezadovoljni zbog ponovnog uvođenja policijskog časa, a oni su na kratko upali i u zgradu parlamenta, ali ih je policija izbacila, javlja Anadolu Agency (AA).

Žandarmerija je postavila kordon na stepeništu ispred ulaza u zgradu Parlamenta, a upotrebljen je i suzavac.

Ispred Skupštine Srbije je više hiljada ljudi, postavljenih između Trga Nikole Pašića i zgrade Glavne pošte. Saobraćaj je na tom delu zaustavljen. Među okupljenima su i neki od lidera opozicije.

Policajci u opremi za razbijanje demonstracija izbacili su grupu demonstranata koja je večeras posle 22 časa ušla u zgradu Skupštine Srbije. Tokom te akcije došlo je do koškanja policajaca i demonstranata.

Demonstranti su skandirali “izdaja, izdaja” i pevali “Oj Kosovo Kosovo”, “lopovi, lopovi”, “Ostavka, ostavka” i uvrede na račun Vučića, dok su policajcima skandirali “Bacite štitove”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je večeras najavio da će od petka od 18 časova do ponedeljka u pet časova ujutru biti uveden policijski čas, odnosno zabrana kretanja, a zbog loše epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje