Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uhapšeno 20 državljana Srbije: Grupa planirala izvršiti više terorističkih napada u Crnoj Gori

Bratislav Dikić, nekadašnji šef policije, uhapšen je u Crnoj Gori zajedno s grupom od najmanje 20 osoba, državljana Srbije, koja je planirala u toku današnjih parlamentarnih izbora širom zemlje izvesti terorističke akcije, izazvati oružane sukobe, pa čak i likvidacije, doznaje Blic.

Grupa je na osnovu dogovora s pojedincima iz jedne političke grupacije planirala te terorističke akcije, navodi televizija PinkM.

Na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru unijela i veliku količinu oružja i eksploziva, nalazi se bivši smijenjeni šef policije iz Srbije Bratislav Bata Dikić, javljaju crnogorski mediji. Povodom ovog slučaja očekuje se i službeno saopćenje crnogorske policije.

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović potvrdio je Javnom servisu crnogorske televizije da je, na temelju obavještajnih podataka i suradnje s policijama u regiji tokom noći uhapsila 20 građana Srbije, a za jednom osobom i dalje se traga.

Skupina je, kazao je Stojanović, kanila na području Crne Gore tokom dana i izborne noći izvesti niz terorističkih akcija, izazvati haos u državi, napasti ustanove ne isključujući i atentate na najviše državne dužnosnike.

Iz Specijalnog državnog tužiteljstva Crne Gore je saopćeno da za 20  državljana Srbije postoji osnovana sumnje da su izvršili kazneno djelo stvaranja kriminalne organizacije u sticaju s kaznenim djelom terorizma. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,