Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšeni roditelji teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške

Preuzmite sliku

Uhapšeno je oboje roditelja 2,5 godišnje djevojčice koja je zbog teških ozljeda i vitalne ugroženosti iz novogradiške bolnice u srijedu dovezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, potvrdio je u petak glasnogovornik brodsko-posavske policije Damir Brezić.

Roditelji su uhapšeni sinoć oko 22,50 sati, rekao je glasnogovornik Policijske uprave.

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo i ozljedilo se. Ljekari u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu.

“Ozljede su bile teške posebno glave, ali bilo ih je i po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prevesti baciti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji”, rekao je jučer direktor OB-a Nova Gradiška, dr. Josip Kolodziej.

Slavonsko-brodska policija je još sinoć počela istragu.

Dvoipol godišnja djevojčica i dalje se bori za život u dječjoj bolnici Klaićeva u Zagrebu. Djevojčica je u bolnicu primljena s teškim ozljedama, uključujući i nagnječenje mozga. Zbog težine ozljeda smještena je odmah na jedinicu intenzivnog liječenja. Dijete je vitalno ugroženo s teškim kraniocerebralnim ozljedama i hematomima po tijelu, rekli su liječnici u Klaićevoj.

Porodica iz koje dolazi djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu zaštitu Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.

Nakon što je oboje roditelja sinoć uhapšeno, preostalo troje njihove maloljetne djece smješteno je u udomiteljsku porodicu i pregledat će ih pedijatri, javlja Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje