Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšene sudije koje je Mamić optužio za korupciju

Preuzmite sliku

Počela su jutros hapšenja osječkih sudija koje je Zdravko Mamić u martu prozvao za kriminal, među ostalim, primanje mita kako bi ga oslobodili u sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama.

USKOK je još ranije potvrdio da istražuje osječke sudije slijedom Mamićevih navoda, a nedavno je iskaz u BiH dao i sam Zdravko Mamić.

Odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković potvrdio je za N1 da je policija jutros oko 6 sati upala u dom njegova klijenta u Osijeku i da je u tijeku pretraga.

Tačno je da je jutros oko 6 sati došla policija na njegova vrata, vrši se pretraga stana i on bi tokom dana trebao biti prebačen u Zagreb na ispitivanje, rekao je Pavasović za N1.

Advokat Anto Nobilo je rekao da, ako su počela hapšenja, znači da DORH i sudije istrage smatraju da postoji osnovana sumnja: “To je već puno. Što znači za sam postupak, prerano je reći. Postupak je kontaminiran na neki način, ali završio je osuđujućom presudom. Hoće li se moći dovesti u vezi korupcija sudija s donošenjem odluke, tek treba vidjeti. Mamić, ako je dao novac, dao ga je da mu pogoduju, da ga oslobode.”

Istaknuo je ovo velika vijest za Hrvatsku i hrvatsko pravosuđe. “Ovo je bomba”, rekao je.

Index doznaje da je među uhapšenima i osječki poduzetnik Drago Tadić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,