Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšena prevarantkinja iz Beograda: Prodala tuđi stan

Preuzmite sliku

Naime, S. V. je prikrila činjenicu da je, presudom Privrednog suda u Beogradu iz 2013. godine, poništeno vlasništvo njenog preduzeća

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su osobu inicijala S. V. (1944), odgovorno lice privrednog društva ”Kablar inženjering – gradnja”, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Ona se tereti da je, u maju 2019. godine, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku koristi za sebe i svoje preduzeće, lažno prikazala da je njeno preduzeće vanknjižni vlasnik stana u Beogradu, koji je prodala oštećenima, istovremeno navodeći javnog bilježnika da ovjeri ugovor o kupoprodaji navedenog stana sa neistinitom sadržinom o vlasništvu.

Naime, S. V. je prikrila činjenicu da je, presudom Privrednog suda u Beogradu iz 2013. godine, poništeno vlasništvo njenog preduzeća nad predmetnim stanom, koji je vraćen u vlasništvo drugog privrednog društva.

Na taj način osumnjičena S.V. je pribavila protivpravnu imovinsku korist sebi u iznosu od 5.000 eura, a svom preduzeću 35.400 eura.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,